Sport en bewegen

x

Sporten is voor jong en oud. Bewegen maakt vrolijk en je voelt je fitter; het lichaam blijft gezonder en het is een kans om andere mensen te ontmoeten. Steeds meer mensen zien de voordelen hiervan in. Wil je presteren of wil je vooral andere mensen ontmoeten? Zoek je ontspanning of mogelijkheden om aangepast te sporten? Voor iedereen is een passende sport te vinden. Kom een keertje vrijblijvend kijken bij een vereniging of doe mee om het zelf te ervaren. Vraag of er een kennismakingsaanbod is. Geniet van de vele sportieve mogelijkheden die Haaksbergen jou te bieden heeft.

Buurtsportcoach
Wil je het sporten wel weer oppakken, maar valt dat niet mee? Dan kun je in Haaksbergen terecht bij een van de buurtsportcoaches. Zij kennen het aanbod en helpen jou om in beweging te komen. Zo kun je bijvoorbeeld een sport of beweegactiviteit uitproberen voor een aantal weken tegen een gereduceerd tarief. Individuele begeleiding en maatwerk is ook mogelijk.

Meld je aan bij de Noaberpoort en kom in contact met de buurtsportcoach.

Buurtsportcoach Noaberpoort

i

De buurtsportcoach is iemand die sport- en beweegaanbod organiseert in de buurt en verbinding maakt tussen sport/beweegaanbieders en andere sectoren zoals zorg, welzijn, kinderopvang en onderwijs. Er is altijd sprake van een combinatie met sport en bewegen.

Blankenburgerstraat 28
7481 EB HAAKSBERGEN

0535734789
info@noaberpoort.nl

Samen fietsen of wandelen

Haaksbergen is een gemeente in de natuur en kent een grote wandeltraditie. Veel mensen gaan erop uit om te wandelen en te fietsen. Voor de een gaat het om de prestatie, voor de ander vooral om de gezelligheid. Je kunt op jouw eigen niveau meedoen.

Zo organiseert de Wandelkring DIO bijvoorbeeld allerlei wandeltochten waaraan iedereen deel kan nemen. Meedoen aan grote evenementen zoals de Kennedy Mars of door de weeks wandelen in kleine groepjes, het kan allemaal. Deelname kosten zijn laag en inclusief het kopje koffie na afloop.

Sportief wandelen en hardlopen op verschillende niveaus: Atletiek Vereniging Haaksbergen

i

Sportief wandelen onder deskundige begeleiding en hardlopen op diverse niveaus Kosten: Contributie senioren/veteranen € 135,20 per jaar (€ 33,80 per kwartaal) Tijd: Sportief wandelen elke woensdagmorgen om 9.00 uur Hardlopen op diverse niveaus op dinsdag-, woensdag-, donderdagavond en zondagmorgen Informatie: Secretaris de heer J. Tijink

Scholtenhagenweg 39
7481 VN HAAKSBERGEN

0535740599
info@av-haaksbergen.nl

De Haaksbergse toer- en fietsclub

i

Clubritten voor leden, diverse snelheidsgroepen en clubritten. De groep toerders 3, is voor 55+ de meest voor de handliggende groep. Het tempo is voor de meeste toerfietsers goed bij te houden. Halverwege is er bijna altijd koffiepauze. Kosten: Lidmaatschap 1 maart t/m 28 februari, € 55,- per jaar (incl. NTFU lidmaatschap en fietsverzekering) Locatie: Gängelhuuske Tijd: Op dinsdagmiddag en zondagochtend (groep toerders 3, 24-26 km/h)

Molenstraat 56
7481 GN HAAKSBERGEN

Wandelkring DIO

i

Wandelkring DIO (Door Inspanning Ontspanning) Haaksbergen heeft tot doel het bevorderen van de wandelsport.

0535723747

Aangepaste sportactiviteiten voor mensen vanwege ziekte of beperking

Heb je wel zin om weer een balletje te trappen? Ben je gestopt met voetballen uit angst voor blessures of omdat het bewegen moeilijk gaat? Probeer dan Walking football oftewel loopvoetbal eens uit. Bij loopvoetbal mag je niet rennen en de bal blijft laag. Er zijn geen keepers en geen slidings. Probeer het eens. Meer informatie bij de buurtsportcoach en / of VV Haaksbergen.

Andere voorbeelden van aangepaste sportactiviteiten in Haaksbergen, zijn rolstoelbasketbal en zwemactiviteiten. Vraag de buurtsportcoach om meer informatie. De buurtsportcoach helpt mensen die willen sporten en bewegen maar om welke reden dan ook nu niet meer meedoen. Contact met de buurtsportcoach is gratis en je kunt zonder verwijzing contact opnemen.

Vereniging aangepaste sporten
De Vereniging Aangepaste Sporten Haaksbergen (VASH) is bedoeld voor mensen met een beperking. Er zijn verschillende mogelijkheden zoals bijvoorbeeld zwemmen en fitness. Per activiteit betaal je een vast bedrag per maand.

Op de website van Sportwijzer Overijssel vind je een overzicht van het sport- en beweegaanbod voor mensen met een beperking en/of chronische aandoening.

Buurtsportcoach Noaberpoort

i

De buurtsportcoach is iemand die sport- en beweegaanbod organiseert in de buurt en verbinding maakt tussen sport/beweegaanbieders en andere sectoren zoals zorg, welzijn, kinderopvang en onderwijs. Er is altijd sprake van een combinatie met sport en bewegen.

Blankenburgerstraat 28
7481 EB HAAKSBERGEN

0535734789
info@noaberpoort.nl

Stichting Vrienden Aangepaste Sporten Haaksbergen (VASH)

i

De VASH is een vereniging voor iedereen met een beperking die graag wil sporten en bewegen.

0639373461

Loopvoetbal bij VV Haaksbergen

i

Loopvoetbal op donderdagavond van 18.00 – 19.00 uur

Scholtenhagenweg 44
7481 VP HAAKSBERGEN

0535722959
mail@vvhaaksbergen.nl

Sportwijzer Overijssel

i

De Digitale Sportwijzer Overijssel geeft een overzicht van het sport- en beweegaanbod voor zowel 50+ als voor mensen met een beperking en/of chronische aandoening in Overijssel.

0384577777
info@sportserviceoverijssel.nl

Kosten voor sportactiviteiten te hoog

Wanneer de kosten van het sporten een probleem zijn, is misschien een bijdrage vanuit de gemeente mogelijk.

Neem contact op met een van de buurtsportcoaches. Zij zijn op de hoogte van de mogelijkheden.

Buurtsportcoach Noaberpoort

i

De buurtsportcoach is iemand die sport- en beweegaanbod organiseert in de buurt en verbinding maakt tussen sport/beweegaanbieders en andere sectoren zoals zorg, welzijn, kinderopvang en onderwijs. Er is altijd sprake van een combinatie met sport en bewegen.

Blankenburgerstraat 28
7481 EB HAAKSBERGEN

0535734789
info@noaberpoort.nl

SamenGezond

Wil jij meer bewegen of juist ontspannen en vind je dat best lastig?

Je bent niet de enige! Waar begin je en hoe houd je het vol? 

SamenGezond is een online hulpprogramma om een steuntje in de rug te bieden. Het programma is voor iedereen:
  • jong en oud,
  • ziek en gezond,
  • voor Menzis verzekerden en voor ander zorg verzekerden.
Er is een app en je krijgt tips en adviezen van een online coach.
 
SamenGezond biedt wetenschappelijke informatie en coaching onder andere op het gebied van beweging, voeding, ontspanning, slaap en stress.

SamenGezond

i

SamenGezond is een online gezondheidsprogramma voor mensen die gezonder willen leven. Het biedt wetenschappelijke informatie en coaching onder andere op het gebied van beweging, voeding, ontspanning, slaap en stress.

088 222 40 40

Sportspullen voor kinderen / jongeren waarvan de ouders geldproblemen hebben

Het Sportdepot Almelo is er voor ieder kind waarvan zijn of haar ouders rond moeten komen van een minimaal besteedbaar inkomen. 
 
Het Sportdepot biedt sportspullen bijvoorbeeld (gym) schoenen of kleding.
Inwoners van Twente kunnen hiervan gebruik maken.
 
Is het lastig om naar Almelo te komen?
Neem dan contact op zodat we samen een oplossing kunnen zoeken.
Je hebt geen verwijzing nodig.
 
Het Sportdepot is onderdeel van de Speelgoedbank Almelo.

Het Sportdepot Almelo

i

Het Sportdepot is er voor ieder kind waarvan zijn of haar ouders rond moeten komen van een minimaal besteedbaar inkomen.

Schuttenstraat 7
7607 JA ALMELO

06 – 8723 2156
info@sportdepot-almelo.nl

Deze website gebruikt cookies - Meer informatie over cookies verberg melding