Sport en bewegen

x

Sporten en bewegen is voor jong en oud, zonder en met (chronische/ lichamelijke/ geestelijke) beperking. Bewegen maakt vrolijk en je voelt je fitter; het lichaam blijft gezonder en het is een kans om andere mensen te ontmoeten. Deze ontmoetingen kunnen weer leiden tot vriendschappen. Het verkleint de kans op eenzaamheid. Als je ouder wordt is bewegen belangrijk voor het verbeteren van je coördinatie, flexibiliteit en kracht. Het vergroot je zelfredzaamheid. Steeds meer mensen zien de voordelen van bewegen. 

Wil je presteren of wil je vooral andere mensen ontmoeten? Zoek je ontspanning of mogelijkheden om aangepast te sporten? Voor iedereen is een passende sport te vinden. Neem vrijblijvend een kijkje bij een vereniging of doe mee om het zelf te ervaren. Vraag of er een kennismakingsaanbod is. Geniet van de vele sportieve mogelijkheden die Haaksbergen jou te bieden heeft. Sport en beweeg je liever zonder verbonden te zijn aan een organisatie of club? Kijk dan eens naar alle openbare voorzieningen, zoals de mountainbikeroute of de bootcamproute. Kijk voor een overzicht van alle beweegmogelijkheden in Haaksbergen op de website Beweegwijzer Haaksbergen. 

Buurtsportcoach
Wil je gaan bewegen of sporten, maar is dat lastig? Dan kun je in Haaksbergen terecht bij een van de buurtsportcoaches. Zij kennen het aanbod en helpen jou om in beweging te komen. Dat kan door deel te nemen aan een activiteit van buurtsportcoach, of door individueel advies en begeleiding. Buurtsportcoach brengt ook mensen bij elkaar als beweegmaatje. 

Meld je aan bij de Noaberpoort en kom in contact met de buurtsportcoach.

Buurtsportcoach Noaberpoort

i

De buurtsportcoach is iemand die sport- en beweegaanbod organiseert in de buurt en verbinding maakt tussen sport/beweegaanbieders en andere sectoren zoals zorg, welzijn, kinderopvang en onderwijs. Er is altijd sprake van een combinatie met sport en bewegen.

Blankenburgerstraat 28
7481 EB HAAKSBERGEN

0535734789
info@noaberpoort.nl

Beweegwijzer Haaksbergen

i

Op de website Beweegwijzer Haaksbergen vind je een overzicht van alle beweegmogelijkheden in Haaksbergen.

Samen fietsen of wandelen

Haaksbergen is een gemeente in de natuur en kent een grote wandeltraditie. Veel mensen gaan erop uit om te wandelen en te fietsen. Voor de een gaat het om de prestatie, voor de ander om ontspanning, gezondheid of gezelligheid. Je kunt op jouw eigen niveau meedoen.

In Haaksbergen zijn veel mooie routes, die je zelf kunt wandelen of fietsen. Op de website van Haaksbergen Promotie / VVV Haaksbergen vind je informatie over deze wandel- en fietsroutes, en ook de mountainbikeroute. Soms zijn routes aangegeven met gekleurde pijlen, of is er een routebeschrijving. Er zijn veel verschillende afstanden, zodat er altijd wel een route is die bij je past. Er is daarnaast een openbare bootcamproute.

Als je liever georganiseerd gaat wandelen, kan dat ook. Wandelkring DIO (55+) en Buurtsportcoach organiseren wekelijkse wandeling. Diverse aanbieders organiseren incidentele wandeltochten, waaraan iedereen deel kan nemen. 

Wil je minder vrijblijvend wandelen? Er zijn ook sportieve of thema- wandelgroepen bij diverse aanbieders, zoals sportief wandelen, mindfullwalk of powerwalk.

Is zelfstandig fietsen lastig voor jezelf, of voor iemand in je omgeving? Denk dan ook eens aan het gebruik van een tandem of duofiets. Deze kun je, tegen een kleine vergoeding, op verschillende plekken in Haakbergen voor een dag(-deel) huren. 

Haaksbergen Promotie / VVV Haaksbergen

i

Informatie en advies over toeristische en recreatieve producten en diensten.

Stationsstraat 3
7481 JA HAAKSBERGEN

0535722811
info@haaksbergennatuurlijk.nl

Duo fiets verhuur Erve Knippert

i

Mensen die zorg krijgen van Erve Knippert kunnen gratis gebruik maken van de duofiets. Anderen kunnen de duofiets huren: 25 euro per keer ongeacht het aantal uren, per halve of een hele dag.

Hulstweg 11
7482 RW HAAKSBERGEN

0743676511
info@erveknippert.nl

Huur Duofiets Saalmerink

i

De duofiets van het Saalmerink is te huur voor externen. De borg is € 50,00 en de kosten voor een dagdeel zijn € 15,00 (2017). Reserveren kan bij team Welzijn Saalmerink.

Klaashuisstraat 9
7481 EN HAAKSBERGEN

09009200

Huur Duofiets Wiedenhof

i

De duofiets van de Wiedenhof is te huur voor externen. Borg € 50,00 en de kosten zijn € 7,50 voor twee uur (2017). Reserveren kan bij de Facilitaire receptie.

Wiedenbroeksingel 4
7481 BT HAAKSBERGEN

09009200

Dorpswinkel Wildenborg

i

Ook voor fietsen verhuur

Alsteedseweg 17
7481RS Buurse

053 5696206
info@dorpswinkelwildenborg.nl

Duofiets St. Isidorushoeve

i

De duofiets De Hoeve is vooralsnog alleen te leen voor mensen uit de Sint Isidorushoeve of mensen die daar een binding mee hebben. Hebt u zelf niemand die mee kan fietsen? Het is ook mogelijk om samen met een vrijwilliger te fietsen. Kosten: vrije gift. Te reserveren in overleg met Gea ter Heide of Rint van der Velde

06-55582946
g.terheide@outlook.com

Aangepaste sportactiviteiten

Wanneer bewegen en sporten niet vanzelfsprekend gaat en je toch graag georganiseerd wilt bewegen, zijn er diverse aangepaste mogelijkheden. Soms heeft een vereniging mogelijkheden om iets extra's te bieden, wanneer je daar naar vraagt. Sommige verenigingen hebben ook een speciaal aanbod voor senioren.

Voor mensen met verschillende (chronische) lichamelijke problemen en voor senioren zijn er sportgroepen bij fysiotherapiepraktijken en soms ook bij fitnesscentra. 

Voetbal Vereniging Haaksbergen (VVH) biedt aangepast voetbal en gymvereniging Vlugheid & Kracht (V&K) biedt aangepast turnen. De Vereniging Aangepast Sporten Haaksbergen biedt diverse beweegactiviteiten voor mensen met een beperking, zoals zwemmen, fitness en de Sportivash (gevarieerd aanbod zoals gymnastiek/ judo/ balsport).

De Atletiekvereniging Haaksbergen biedt framerunning. Dat is een driewielloopfiets, waarmee mensen met bijvoorbeeld evenwichtsproblemen, spasmen, vergroeiingen en andere beperkingen, kunnen sporten.

Op de website van Uniek Sporten vind je een overzicht van het sport- en beweegaanbod voor mensen met een beperking en/of chronische aandoening. Je kunt zoeken op gemeente Haaksbergen én regionaal.  

Buurtsportcoach Noaberpoort

i

De buurtsportcoach is iemand die sport- en beweegaanbod organiseert in de buurt en verbinding maakt tussen sport/beweegaanbieders en andere sectoren zoals zorg, welzijn, kinderopvang en onderwijs. Er is altijd sprake van een combinatie met sport en bewegen.

Blankenburgerstraat 28
7481 EB HAAKSBERGEN

0535734789
info@noaberpoort.nl

Uniek Sporten

i

Op de website van Uniek Sporten vind je een overzicht van het sport- en beweegaanbod voor mensen met een beperking en/of chronische aandoening. Je kunt zoeken op gemeente Haaksbergen én regionaal.

Regelingen laag inkomen

Wanneer de kosten van het sporten een probleem zijn, is misschien een bijdrage vanuit de gemeente, fonds of stichting mogelijk.

Neem contact op met een van de buurtsportcoaches. Zij zijn op de hoogte van de mogelijkheden.

Buurtsportcoach Noaberpoort

i

De buurtsportcoach is iemand die sport- en beweegaanbod organiseert in de buurt en verbinding maakt tussen sport/beweegaanbieders en andere sectoren zoals zorg, welzijn, kinderopvang en onderwijs. Er is altijd sprake van een combinatie met sport en bewegen.

Blankenburgerstraat 28
7481 EB HAAKSBERGEN

0535734789
info@noaberpoort.nl

Jeugdfonds Sport en Cultuur

i

Het Jeugdfonds Sport & Cultuur betaalt de contributie / het lesgeld voor kinderen en jongeren uit gezinnen waar te weinig geld is om te sporten, muziek te maken, te dansen, schilderen, toneel te spelen of iets anders creatiefs te doen. Een aanvraag verloopt via een leerkracht, hulpverlener of andere intermediair.

Het Sportdepot Almelo

i

Het Sportdepot is er voor ieder kind waarvan zijn of haar ouders rond moeten komen van een minimaal besteedbaar inkomen.

Schuttenstraat 7
7607 JA ALMELO

06 – 8723 2156
info@sportdepot-almelo.nl

Stichting Leergeld

i

Leergeld wil op een duurzame manier investeren in de participatie en ontwikkeling van kinderen, die zonder extra steun aan de zijlijn van de samenleving terecht dreigen te komen.

013 -545 1656
info@leergeld.nl

Minimabeleid

i

Voor mensen met een laag inkomen is het mogelijk om gebruik te maken van inkomensondersteunende regelingen. Voorbeelden van inkomensondersteunende regelingen zijn het kindpakket en het minimabeleid. Daarmee kunnen inwoners van Haaksbergen een bijdrage in de kosten vragen voor maatschappelijke activiteiten, zoals sporten en superspetter zwemlessen.

Blankenburgerstraat 28
Haaksbergen

053-5734589
info@noaberpoort.nl

Gezondheid en ondersteuning

Samen Gezond
Wil jij meer bewegen of juist ontspannen en vind je dat best lastig? Je bent niet de enige! Waar begin je en hoe houd je het vol?

SamenGezond is een online hulpprogramma om een steuntje in de rug te bieden. Het programma is voor Iedereen:

  • Jong en oud
  • ziek en gezond
  • voor Menzis verzekerden en voor ander zorg verzekerden.

Er is een app en je krijgt tips en adviezen van een online coach. 

SamenGezond biedt wetenschappelijke informatie en coaching onder andere op het gebied van beweging, voeding, ontspanning, slaap en stress. 

Gezond Leven
Gezond leven draagt bij aan het verkleinen van de kans op ziekten, complicaties en een goede weerstand. 
 
U kunt hier zelf aan werken door gezond te eten, regelmatig te bewegen, niet te roken en te matigen met alcohol. 

U hoeft niet direct alles om te gooien, kleine veranderingen zijn ook de moeite waard. 
De zorgverleners in de Eerstelijns Zorg Haaksbergen geven u waar nodig advies over een gezonde leefstijl en bieden diverse programma's aan, ter ondersteuning van het aanpassen van uw leefstijl.

Eerstelijns Zorg Haaksbergen (EZH)

i

De Stichting Eerstelijns Zorg Haaksbergen (EZH) heeft als uitgangspunt toegankelijke en laagdrempelige zorg, ‘dicht bij huis’ en zorg waarbij de patiënt centraal staat. De eerstelijnszorgverleners in Haaksbergen werken samen voor een compleet en geïntegreerd zorgaanbod in de eerste lijn dat is afgestemd op de vraag van de bewoners van Haaksbergen.

Wiedenbroeksingel 4
7481 BT HAAKSBERGEN

0535724987
denisedezwart@huisartsenhaaksbergen.nl

SamenGezond

i

SamenGezond is een online gezondheidsprogramma voor mensen die gezonder willen leven. Het biedt wetenschappelijke informatie en coaching onder andere op het gebied van beweging, voeding, ontspanning, slaap en stress.

088 222 40 40

Deze website gebruikt cookies - Meer informatie over cookies verberg melding