Vrije tijd

x

Wijk- en buurtverenigingen organiseren vaak activiteiten. Informeer in de buurt, kijk in het wijkblad of de huis-aan-huis krant en op internet wat er te doen is.

Toeristische informatiepunten / VVV
In Haaksbergen zijn vier Toeristische Informatie Punten (TIP) waar iedereen terecht kan voor gratis informatiemateriaal, overnachtingsmogelijkheden, attracties, diverse wandel- en fietsknooppuntenkaarten van het Routenetwerk Twente en andere routes. 

 1. Museum Buurtspoorweg, Stationsstraat 3.
 2. Boek & Buro, Spoorstraat 22.
 3. Living by Me, Spoorstraat 67.
 4. Educatiecentrum Schaapskooi, Schapendrift 1.

Meer informatie vind je op de website.

Haaksbergen Promotie / VVV Haaksbergen

i

Informatie en advies over toeristische en recreatieve producten en diensten.

Stationsstraat 3
7481 JA HAAKSBERGEN

0535722811
info@haaksbergennatuurlijk.nl

ZIENS
Bij Ziens is iedereen welkom die op zoek is naar nieuwe contacten en daginvulling. Dus als je samen ondernemen leuker vindt dan alleen en daarbij ondersteuning kan gebruiken, loop dan eens binnen bij de De Kappen, Blankenburgerstraat 40-42 in Haaksbergen. Mensen kunnen ook bij Ziens terecht voor creatieve activiteiten, computerlessen, kookactiviteiten enzovoorts. Samen kijken we naar de mogelijkheden die er zijn.

ZIENS

i

Inloop voor mensen die op zoek zijn naar nieuwe contacten en daginvulling. Elke maandag-, dinsdag- en donderdagochtend kun je bij ZIENS zó binnenlopen. Van 10.00 tot 13.00 uur zijn er gezellige, leerzame, creatieve en ontspannende activiteiten. Neem voor meer informatie over ZIENS contact op met Hermien Leussink (h.leussink@wijkracht.nl - 06-23989213) of met Maurizio Arena (mr.arena@mediant.nl - 06-38066218).

De Kappen, Blankenburgerstraat 40-42
7481 EB HAAKSBERGEN

0623989213

Cursussen
Bij de bibliotheek, het Kulturhus Haaksbergen en de Volksuniversiteit kun je allerlei cursussen volgen. Je vindt er creatieve en educatieve cursussen en nog veel meer. Bij Wijkracht vind je cursussen over verschillende gezondheidsonderwerpen. Informeer bij de Noaberpoort naar de mogelijkheden.

De Noaberpoort

i

Voor alle inwoners die vragen hebben over opvoeden, mantelzorg, echtscheiding, werkloosheid, huiselijk geweld, psychische problemen, schulden, eenzaamheid en meer. Tijdens openingstijden kan iedereen vrijblijvend binnenlopen. Het is ook mogelijk om een afspraak te maken bij de Noaberpoort of bij mensen thuis. Inloop bij de Noaberpoort: maandag t/m vrijdag van 8.30-11.30 uur.

Blankenburgerstraat 28
7481 EB HAAKSBERGEN

0535734589
info@noaberpoort.nl

De Kappen

i

Het adres voor een breed cursusaanbod.

Blankenburgerstraat 40-42
7481 EB HAAKSBERGEN

053 5730 200
info@dekappen.nl

Bibliotheek Haaksbergen

i

Ontdek de Bieb. Een grote collectie boeken, cursussen en workshops, informatie over internet en computers, vele activiteiten.

Blankenburgerstraat 40-42
7481 EB HAAKSBERGEN

053 572 2040

Volksuniversiteit Enschede

i

Cursusaanbod voor inwoners Enschede en omgeving. Ingang gebouw Prismare, Roomweg 167d, begane grond.

Lonnekerspoorlaan 122
7523 JM ENSCHEDE

0534323304
info@vuenschede.nl

Wijkracht cursusaanbod

i

Wijkracht biedt sociale zorg voor iedereen op een professionele en informele manier. Het cursusaanbod is divers en voor verschillende (groepen) mensen; van kinderen en ouders tot senioren, vrijwilligers en mantelzorgers.

0889455722
info@wijkracht.nl

Ik ben 55-plusser en zoek een computercursus met leeftijdsgenoten.

Steeds meer zaken gaan via internet zoals het aanvragen van toeslagen bij de belasting of het doorgeven van een verhuizing. Je kunt verschillende cursussen volgen bij Seniorweb. Dit is een landelijke vereniging die tot doel heeft de digitale wereld begrijpelijk te maken, zodat iedereen het gemak en het plezier van computer en internet kan ervaren. Zij biedt hulp voor en door ouderen en is het bewijs dat je nooit te oud bent om te leren computeren. Naast persoonlijke computerhulp zijn er diverse cursussen en workshops mogelijk.

Met vragen over laptop, computer, tablet, e-reader en smartphone kun je ook terecht bij:

 • ontmoetingsplaats Ziens.
 • het digitale inloopspreekuur van DigiTaalhuis Haaksbergen: iedere maandag van 9.30 tot 12.00 uur in de Kappen.

Taalhuis Haaksbergen

i

Het Taalhuis is een informatiepunt en wordt bemand door opgeleide vrijwilligers. In het Taalhuis kun je ook terecht om te oefenen met elkaar of alleen. Spreekuur: elke dinsdag van 10:00 – 12:00 uur in de Noaberpoort.

Blankenburgerstraat 40-42
7481 EB HAAKSBERGEN

06 218 517 82
k.bos@wijkracht.nl

ZIENS

i

Inloop voor mensen die op zoek zijn naar nieuwe contacten en daginvulling. Elke maandag-, dinsdag- en donderdagochtend kun je bij ZIENS zó binnenlopen. Van 10.00 tot 13.00 uur zijn er gezellige, leerzame, creatieve en ontspannende activiteiten. Neem voor meer informatie over ZIENS contact op met Hermien Leussink (h.leussink@wijkracht.nl - 06-23989213) of met Maurizio Arena (mr.arena@mediant.nl - 06-38066218).

De Kappen, Blankenburgerstraat 40-42
7481 EB HAAKSBERGEN

0623989213

Seniorweb leslocatie Haaksbergen

i

Computerhulp voor en door ouderen

053-5730200

Ik wil op vakantie en heb daarbij extra zorg nodig vanwege mijn ziekte of beperking.

Op vakantie gaan is voor veel mensen heel gewoon. Vanwege een ziekte of een beperking hebben mensen soms extra zorg nodig. Voor informatie kun je bijvoorbeeld terecht bij

 • patiëntenorganisaties; informeer bij Zorgbelang Overijssel of de Patiënten federatie Nederland naar aangepaste vakantiemogelijkheden;
 • de Zonnebloem of het Rode Kruis
 • Meereizen, SET-Reizen of Buitenhofreizen voor begeleide vakanties voor mensen met een verstandelijke of andere beperking
 • Allegoeds vakanties en Het Vakantiebureau.

In Twente kun je terecht bij Drempelloos op vakantie voor een vakantiewoning in Borne. Deze woning is geschikt voor mensen met een lichamelijke beperking.

Allegoeds vakanties

i

Allegoeds Vakanties organiseert (aangepaste) vakanties voor ouderen in Nederland. Mantelzorg, respijtzorg.

Molenweg 49a
6741KK LUNTEREN

0318485183
info@allegoedsvakanties.nl

Het Vakantiebureau

i

Het Vakantiebureau.nl is gespecialiseerd in zorgvakanties en seniorenvakanties in Nederland. Mantelzorg vakantie, respijtzorg. Het vakantiebureau.nl maakt deel uit van de Protestantse Stichting Diaconaal Vakantiewerk.

Driebergsestraatweg 50
3941 ZX Doorn

0343745890
info@hetvakantiebureau.nl

Zorgbelang Overijssel

i

Zorgbelang Overijssel behartigt de belangen van de zorgvragers in Overijssel. Zorgbelang Overijssel treedt op als woordvoerder en gaat namens zorgvragers in gesprek met overheden, zorgaanbieders en zorgverzekeraars over zorg op maat. Zorgbelang Overijssel maakt deel uit van het samenwerkingsverband BelangenOrganisatiesOverijssel.

Korenbloemstraat 11
7552 HH HENGELO OV

0742500155

Rode Kruis afdeling Haaksbergen

i

Het Rode Kruis helpt altijd, iedereen en overal om menselijk leed te helpen voorkomen of te verzachten. Het Rode Kruis Haaksbergen houdt zich bezig met diverse activiteiten, waaronder eerste hulpverlening op evenementen, hulp bij rampen, ikbenveilig.nl​ en sociale hulp.

0622415695
info.twente@rodekruis.nl

De Zonnebloem

i

De Nationale Vereniging De Zonnebloem is een landelijke vrijwilligers organisatie die zich inzet voor langdurig lichamelijk zieken, lichamelijk gehandicapten en hulpbehoevende ouderen. Contactpersoon Ini Somhorst.

0535727277

Patiënten federatie Nederland

i

De Patiëntenfederatie Nederland is een samenwerkingsverband van (koepels van) patiëntenorganisaties. De lidorganisaties zijn actief op de volgende werkterreinen: mensen met een lichamelijke beperking, verstandelijk gehandicapten, psychiatrie, verpleging en verzorging en curatieve zorg (ziekenhuiszorg, huisartsenzorg).

0302970303
info@patientenfederatie.nl

MeeReizen

i

Een reisorganisatie voor mensen met een verstandelijke beperking. Respijtzorg.

Burenweg 6
7621 GX BORNE

0742559630
info@mee-reizen.nl

Drempelloos op vakantie

i

Voor mensen met een lichamelijke beperking biedt BTKzorg, in samenwerking met Stichting Drempelloos op Vakantie (DoV), de mogelijkheid om zorgeloos en betaalbaar op vakantie te gaan. In Borne is een unieke aangepaste vakantiewoning gesitueerd. De ruime, aangepaste vakantiewoning biedt plek voor 5 personen. Via BTKzorg kunt u in de vakantiewoning gebruik maken van het Zorg Plus pakket en is het ook mogelijk om eventueel maaltijden te bestellen.

Pasteurstraat 24
7622 LE Borne

0742665524
info@drempelloosopvakantie.nl

SET-Reizen

i

SET-Reizen is een reisorganisatie gespecialiseerd in begeleide vakanties. Door de jarenlange ervaring en door te werken met professionele zorgverleners als begeleider is SET-Reizen al sinds 1996 het meest professioneel in begeleide reizen.

010 215 0248
info@set-reizen.nl

Stichting het Buitenhof

i

Stichting Het Buitenhof is de grootste reisorganisatie voor mensen met een beperking. Wij organiseren begeleide groepsreizen en individuele reizen op maat onder de volgend namen aan: Buitenhof reizen, Ouderen vakanties, Autitravel, Mundo Radoreizenen Kompas reizen.

0182 587 058
info@buitenhof.nl

Ik ben mantelzorger. Kan ik even uit de zorg?

Om de zorg als mantelzorger vol te houden heb je af en toe pauze nodig, om overbelasting te voorkomen. Als het goed gaat met de mantelzorger, dan vergroot dat de kans om het langer vol te houden.

Je kunt als mantelzorger gebruik maken van respijtarrangementen; respijt wil zeggen dat je even uit de zorg bent. Je kunt dit alleen doen of met degene die je verzorgt. De ziektekostenverzekering vergoedt dit geheel of gedeeltelijk.

Meer informatie hierover krijg je bij de Mantelzorgconsulent van de Noaberpoort.

De Noaberpoort

i

Voor alle inwoners die vragen hebben over opvoeden, mantelzorg, echtscheiding, werkloosheid, huiselijk geweld, psychische problemen, schulden, eenzaamheid en meer. Tijdens openingstijden kan iedereen vrijblijvend binnenlopen. Het is ook mogelijk om een afspraak te maken bij de Noaberpoort of bij mensen thuis. Inloop bij de Noaberpoort: maandag t/m vrijdag van 8.30-11.30 uur.

Blankenburgerstraat 28
7481 EB HAAKSBERGEN

0535734589
info@noaberpoort.nl

Activiteiten bij het Saalmerink

Het woonzorgcentrum het Saalmerink heeft een activiteitenprogramma waar inwoners van Haaksbergen aan mee kunnen doen.

Loop binnen bij het Saalmerink en vraag naar het activiteitenboekje voor het actuele programma.

Livio, woon- en zorgcentrum Het Saalmerink – Haaksbergen

i

Woonzorgcentrum Het Saalmerink biedt appartementen voor senioren. U kunt de appartementen zelfstandig huren of er komen wonen met zorg op basis van een zorgindicatie. Er is een uitgebreid activiteitenprogramma. Er is dagbesteding somatiek en een PG groep. Op loopafstand bevindt zich het dorpscentrum met diverse winkels. Voor meer informatie kunt u terecht bij de cliëntadviseur José Kanbier.

Klaashuisstraat 9
7481 EN HAAKSBERGEN

09009200

Ontmoetingsactiviteiten voor lesbiennes, homoseksuelen, biseksuelen en transgenders

Het COC Twente Achterhoek zet zich in voor lesbische vrouwen, homoseksuele mannen, biseksuelen en transgenders.

Er zijn verschillende ontmoetingsactiviteiten. Er is bijvoorbeeld

 • Jong & Out voor jongeren tussen de 14 en 18 jaar,
 • Rainbow Meet-up voor mensen met een niet-westerse achtergrond 
 • Transgender café in samenwerking met Transvisie
 • ookZOsoos voor mensen vanaf 50 jaar en
 • Mercurycafé voor mensen met een verstandelijke beperking.

Op de website vind je de agenda met de data en locaties.

COC activiteiten

i

Het COC zet zich in voor lesbische vrouwen, homoseksuele mannen, biseksuelen en transgenders.

info@coctwenteachterhoek.nl

Deze website gebruikt cookies - Meer informatie over cookies verberg melding