Hulp bij verslaving

x

Er zijn vele soorten verslaving. Bekend zijn verslavingen aan alcohol of drugs. Er zijn ook mensen die verslaafd zijn aan seks, gamen, internetten of aan eten.

Je bent verslaafd wanneer je afhankelijk bent van een gewoonte of een stof. Je bent verslaafd, wanneer je wel wilt stoppen, maar het lukt niet. Of wanneer je last hebt van ontwenning wanneer je iets niet gebruikt. Wil je meer weten over een mogelijke verslaving of zoek je hulp om te stoppen? Voor meer informatie, hulp en advies voor elke vorm van verslaving kun je terecht bij 

  • de huisarts
  • Tactus

Bij de Huisartsengroep Haaksbergen is een gespecialiseerde verpleegkundige werkzaam. 

Tactus Verslavingszorg

i

Tactus biedt hulp en advies aan jongeren en volwassenen voor elke vorm van verslaving. Van alcohol en drugs, tot eten, gokken, gamen, internet en seks. Tactus zoekt naar de best passende begeleiding voor iedere afzonderlijke cliënt. Dat kan online, ambulant, klinisch en/of met zelfhulp. Locatie Raiffeisenstraat biedt Diagnostiek, Dubbeldiagnose, Intact, JusTact, Jeugd, Medische zorg, Preventie, Verslavingsbehandeling en Verslavingsreclassering.

Raiffeisenstraat 75
7514 AM ENSCHEDE

0883822887

Huisartsen Haaksbergen

i

Overzicht van de huisartsen in Haaksbergen

Kan ik zelf van een verslaving afkomen?

Intact biedt zelfhulpgroepen in nauwe samenwerking met Tactus Verslavingszorg. Zelfhulp betekent dat je jezelf helpt. Dat je met je kwetsbaarheid om leert gaan en weer actief wordt.

Intact biedt hulp aan mensen die door hun verslaving in de problemen zijn gekomen en aan hun naasten. Deze groepen en vrijwillige zelfhulpverleners dienen ook als aanspreekpunt voor verslaafden en hun naasten. Voor of tijdens een ambulante- of klinische behandeling kan Intact, voor wie dat wil, begeleidend actief worden.

Vraag bij Intact naar de mogelijkheden.

Intact Herstel en Zelfhulp

i

InTact Herstel en Zelfhulp biedt mensen die door hun verslaving in de problemen zijn gekomen en hun naasten hulp. Door zelfhulpgroepen en de nauwe samenwerking met Tactus Verslavingszorg wordt een uniek gemeenschappelijk hulpsysteem aangeboden. Intact is een zelfstandig onderdeel van de Tactus Verslavingszorg.

0651510825
enschede@intactzelfhulp.nl

Stichting Zelfhulp en Verslaving

i

Stichting Zelfhulp en Verslaving staat open voor alle mensen in zelfhulpgroepen die het verlangen hebben “los” te komen van de dwangmatige manier van leven door hun verslaving.

0204103878
info@zelfhulpverslaving.nl

Hoe voorkom ik dat ik terugval in mijn oude gewoontes?

Afleiding en een vaste dag structuur helpen vaak om niet terug te vallen in oude gewoontes en nieuwe aan te leren.

Heb je hier hulp bij nodig omdat dit moeilijk is, dan is ondersteuning mogelijk. Vraag informatie over dagbestedingsmogelijkheden aan de Noaberpoort.

De Noaberpoort

i

Voor alle inwoners die vragen hebben over opvoeden, mantelzorg, echtscheiding, werkloosheid, huiselijk geweld, psychische problemen, schulden, eenzaamheid en meer. Tijdens openingstijden kan iedereen vrijblijvend binnenlopen. Het is ook mogelijk om een afspraak te maken bij de Noaberpoort of bij mensen thuis. Inloop bij de Noaberpoort: maandag t/m vrijdag van 8.30-11.30 uur.

Blankenburgerstraat 28
7481 EB HAAKSBERGEN

0535734589
info@noaberpoort.nl

Inloophuis om ervaringen te delen

In Enschede is een inloophuis voor mensen met een psychische stoornis en direct betrokkenen, hulpverleners, studenten of anderszins geïnteresseerden. Dit inloophuis is het Praktijkhuis van Ixta Noa en hier ‘mag je zijn zoals je bent’. Het is een plek waar je kunt zijn, waar je lotgenoten kunt ontmoeten, in gesprek kunt komen met ervaringsdeskundigen en vragen kunt stellen.

Er is ruimte voor een kop koffie of thee. Je kunt gezellig in gesprek met de anderen in het Praktijkhuis, of de moeilijke momenten of problemen waar je tegen aanloopt met elkaar delen. Heb je geen zin in een gesprek, maar vind je het wel lekker om even thuis weg te zijn? Er is ook alle ruimte om met een tijdschrift of boek op de bank te gaan zitten of te computeren. 

Ixta Noa

i

In de huiskamer van het Praktijkhuis Ixta Noa in Enschede ben je van maandag tot en met vrijdag welkom tussen 9.00 en 17.00 uur, de koffie en thee staat altijd klaar net als een ervaringsdeskundige met een luisterend oor. Heb jij je psychische problemen of je verslaving overwonnen? Deel jouw ervaring en help een ander. Ixta Noa is een innovatieve, eigenzinnige en zelfbewuste zorginstelling binnen GGZ en Verslavingszorg in Nederland. Wij kunnen snel, laagdrempelig en dichtbij helpen.

Molenstraat 30
7514 DK ENSCHEDE

0532307446
enschede@ixtanoa.nl

Deze website gebruikt cookies - Meer informatie over cookies verberg melding