Hulp bij huishouding

x

Het huis schoonhouden vraagt tijd. Wanneer het schoonmaakwerk te veel moeite kost, is het belangrijk om hulp te zoeken. Meestal proberen mensen het eerst zelf op te lossen met hulp van familie, vrienden of buren. Lukt dat niet, dan is een particuliere hulp een oplossing. Of je betaalt iemand voor bepaalde klussen, bijvoorbeeld voor het wassen en strijken.

In Haaksbergen kun je bijvoorbeeld gebruikmaken van de Witte werksters door je in te schrijven bij de website van Witte werksters. Het inschrijven is gratis.

Wanneer een werkster gevonden is, betaal je eenmalig een bemiddelingsbedrag. Leden van LivioPlus krijgen korting. Je betaalt de hulp zelf een vast bedrag per uur. Er zijn geen bijkomende kosten. Je spreekt zelf af welk werk gebeuren moet.

De witte werksters

i

Een witte werkster verlicht uw taken in het huishouden. De werkster wordt geselecteerd op basis van uw wensen en eisen. Voor al uw huishoudelijke klussen kunt u bij de werkster terecht: schoonmaken, dweilen, stofzuigen, ramen lappen etc.

09009200

LivioPlus

i

Leden van LivioPlus krijgen korting bij een groot aantal aan-huis-diensten, activiteiten en cursussen. Iedereen kan het hele jaar lid worden van LivioPlus en profiteren van de extra diensten.

09009200

Wanneer het zelf niet meer lukt
Lukt het niet om zelf het huishouden te doen en is er niemand die dit over kan nemen? Dan kom je mogelijk in aanmerking voor huishoudelijke hulp. Neem contact op met de Noaberpoort. Je hoeft geen afspraak te maken en je hebt geen verwijzing nodig. Advies vragen kost niets: je kunt hiervoor het formulier Melding Ondersteuningsvraag gebruiken.

Een Wmo-consulent bespreekt welke taken in het huishouden een probleem zijn en wat je zelf nog kunt doen. Samen kijken we naar wat je zelf kunt en hoe familie, bekenden of vrijwilligers kunnen helpen. Als het nodig is, krijg je hulp op maat vanuit de Wet maatschappelijke ondersteuning (Wmo). Deze ondersteuning is eenvoudig en beperkt zich tot het hoogstnoodzakelijke. Met als resultaat een leefbaar huis.

De Noaberpoort

i

Voor alle inwoners die vragen hebben over opvoeden, mantelzorg, echtscheiding, werkloosheid, huiselijk geweld, psychische problemen, schulden, eenzaamheid en meer. Tijdens openingstijden kan iedereen vrijblijvend binnenlopen. Het is ook mogelijk om een afspraak te maken bij de Noaberpoort of bij mensen thuis. Inloop bij de Noaberpoort: maandag t/m vrijdag van 8.30-11.30 uur.

Blankenburgerstraat 28
7481 EB HAAKSBERGEN

053-573 45 67
info@noaberpoort.nl

Formulier Melding Ondersteuningsvraag

i

Formulier voor het aanvragen van ondersteuning vanuit de Wmo zoals bijvoorbeeld voor hulp in de huishouding, vervoer/gehandicaptenkaart of aanpassingen in huis.

053 573 45 67
info@noaberpoort.nl

De eigen bijdrage voor huishoudelijke hulp vanuit de Wmo

Je betaalt een eigen financiële bijdrage voor de hulp.

De eigen bijdrage voor zorg vanuit de Wmo is € 19,- (2024) per maand. Dit is een vast abonnementstarief voor iedereen.

Heb je vragen hierover? Neem dan contact op met de informatielijn van het CAK, dit telefoonnummer is gratis.

CAK (informatielijn)

i

Het CAK voert regelingen uit in opdracht van de overheid. Zaken als eigen bijdrage voor hulp in het huishouden, verblijf in een zorginstelling of een persoonsgebonden budget. Het CAK verzorgt de administratie rond de Algemene Wet Bijzondere Ziektekosten (AWBZ) en de Wmo. Ook verzorgt het CAK een tegemoetkoming van de Wet tegemoetkoming chronisch zieken en gehandicapten.

08001925

Was- en strijkservice Haaksbergen: WaST

Lukt het wassen niet meer zelf of heb je er geen tijd voor? WaST kan het was- en strijkgoed overnemen.  WaST haalt de was op en brengt het gewassen en gevouwen binnen enkele dagen weer terug. Je hoeft het alleen nog maar in de kast te leggen. Je kunt het natuurlijk ook zelf brengen.
 
Waszak
Wanneer je gebruik maakt van WaST, krijg je een waszak met een eigen nummer. Je levert de was aan of je laat de was aan huis ophalen en terugbrengen. Er is een vaste breng – en haalroute in de gemeente Haaksbergen. 
 
Strijken
Je kunt ook wasgoed aanleveren om gestreken te worden. Te denken valt aan bijvoorbeeld overhemden, lakens of ander strijkgoed. Kosten voor het strijken: dit gaat per stuk. 
 
Kosten
Er zijn verschillende tarieven: 
  • Woon je in de gemeente Haaksbergen en krijg je via de Wmo huishoudelijke hulp? Dan kun je voor € 4,50 per waszak gebruik maken van de was- en strijkservice (maximaal 2 waszakken per week).
  • Voor particulieren en bedrijven gelden andere tarieven.
Kennismaken 
Wil je de was- service proberen? WaST komt desgewenst eerst bij je langs. Samen maken we duidelijke afspraken over bijvoorbeeld het halen en brengen van de was, speciale wensen en verwachtingen over onze dienstverlening. Dit gesprek is natuurlijk ook mogelijk via de telefoon of per email.
 
Meer informatie? Kijk op de website van WaST.

WaST: was- en strijkservice

i

Was- en strijkservice Haaksbergen

Zeedijk 12
7481 EX HAAKSBERGEN

06 1723 3440
info@wast-haaksbergen.nl

Meldpunt Sociaal Domein

Bij het Meldpunt sociaal Domein kun je terecht met vragen of klachten over jeugdhulp, ondersteuning en zorg thuis (de Wmo) of ondersteuning bij het vinden van werk en inkomen.
 
Er is een formulier om suggesties en problemen te melden. Je kunt anoniem een melding doen of op naam invullen. Het kan zijn dat een medewerker van de Noaberpoort contact wil opnemen voor verduidelijking of om vervolg te geven aan jouw melding; hiervoor is een melding op naam nodig.

 

De Noaberpoort

i

Voor alle inwoners die vragen hebben over opvoeden, mantelzorg, echtscheiding, werkloosheid, huiselijk geweld, psychische problemen, schulden, eenzaamheid en meer. Tijdens openingstijden kan iedereen vrijblijvend binnenlopen. Het is ook mogelijk om een afspraak te maken bij de Noaberpoort of bij mensen thuis. Inloop bij de Noaberpoort: maandag t/m vrijdag van 8.30-11.30 uur.

Blankenburgerstraat 28
7481 EB HAAKSBERGEN

053-573 45 67
info@noaberpoort.nl

Meldpunt Sociaal Domein

i

Voor het melden van suggesties en problemen over de Jeugdwet, de Wet maatschappelijke ondersteuning 2015 en de Participatiewet kun je terecht bij het Meldpunt Sociaal Domein.

Deze website gebruikt cookies - Meer informatie over cookies verberg melding