Opvang

x

Ben je dakloos of ken je iemand die dakloos is? Dak- en thuislozen kunnen terecht bij het Leger des Heils en bij Humanitas Onder Dak (HOD) voor tijdelijke opvang, steun en begeleiding. Zij bieden ook dagopvang, nachtopvang, begeleiding thuis en jongerenopvang. Aanmelden gaat rechtstreeks bij een van deze twee.

Plotseling op straat staan
Humanitas onder Dak heeft crisisopvang: dit is opvang voor 3 tot 5 nachten. In een kort gesprek bespreekt een medewerker of de crisisplek een goede plek voor jou is. Het verblijf is echt tijdelijk en daarom is het belangrijk om ook te bespreken waar je daarna naar toe kunt gaan. Tijdens jouw verblijf kun je gebruik maken van alle voorzieningen in de woning, ook overdag.

De Noaberpoort

i

Voor alle inwoners die vragen hebben over opvoeden, mantelzorg, echtscheiding, werkloosheid, huiselijk geweld, psychische problemen, schulden, eenzaamheid en meer. Tijdens openingstijden kan iedereen vrijblijvend binnenlopen. Het is ook mogelijk om een afspraak te maken bij de Noaberpoort of bij mensen thuis. Inloop bij de Noaberpoort: maandag t/m vrijdag van 8.30-11.30 uur.

Blankenburgerstraat 28
7481 EB HAAKSBERGEN

0535734589
info@noaberpoort.nl

Humanitas Onder Dak

i

Humanitas Onder Dak (HOD) is een vangnetorganisatie die hulp biedt aan jongeren en volwassenen als zij de aansluiting bij de samenleving zijn kwijtgeraakt of dreigen kwijt te raken.

0881198820

Leger des Heils

i

Het Leger des Heils is er voor mensen zonder helper. Het maakt niet uit wat hun achtergrond of levensovertuiging is. Iedereen kan een beroep doen op het Leger des Heils, zelf of via een verwijzende instantie. Het Leger des Heils is een internationale beweging en behoort tot de universele christelijke kerk.

Molenstraat 39
7514 DJ ENSCHEDE

0534809941

Dak- en thuislozen uit Haaksbergen kunnen voor medische zorg naar het gezondheidsspreekuur.

Bij het gratis spreekuur kun je zonder afspraak terecht. Het is twee keer per week bij de inloop van Humanitas Onder Dak, Oldenzaalsestraat 3 in Enschede: 

  • op dinsdag en op donderdag van 9.00 tot 10.00 uur.

Tijdens het spreekuur krijg je advies en antwoord op vragen over de gezondheid. Zo nodig krijg je een verwijzing naar andere hulpverleners, zoals een huisarts, tandarts of apotheek. Of naar instellingen, zoals Mediant, Tactus, team Seksuele Gezondheid en TBC van GGD Twente. 

Gezondheidsspreekuur dak- en thuislozen

i

Gezondheidsspreekuur is gratis voor dak- en thuislozen uit de centrumgemeente Enschede. Het gaat om inwoners van Borne, Dinkelland, Enschede, Haaksbergen, Hengelo, Hof van Twente, Losser en Oldenzaal. Toegang zonder afspraak. Tijd: op dinsdag van 9.00 tot 10.00 uur en op donderdag van 9.00 tot 10.00 uur.

Oldenzaalsestraat 3
7511 DV Enschede

Deze website gebruikt cookies - Meer informatie over cookies verberg melding