Hulpmiddelen

x

Ben je slecht ter been? Of zie je slecht? Dan zijn hulpmiddelen zoals een rollator of een bril belangrijk. Welk hulpmiddel bij jou past, hangt af van jouw persoonlijke situatie. Er zijn allerlei hulpmiddelen mogelijk. 

Ergotherapie
Met vragen kun je voor een persoonlijk advies terecht bij een ergotherapeut. Een ergotherapeut inventariseert welk hulpmiddel het beste bij jou past en kan samen met jou oefenen en trainen zodat je het hulpmiddel ook juist en veilig gaat gebruiken. Neem contact op of maak een afspraak. Voor ergotherapie heb je in de meeste gevallen geen verwijsbrief van de huisarts nodig. Ergotherapie vindt plaats op de plek waar het hulpmiddel gebruikt dient te worden, in de meeste gevallen is dit thuis. Ergotherapeuten werken in ziekenhuizen, verpleeghuizen, het revalidatiecentrum of zij hebben een eigen praktijk. De adressen staan hieronder.

Kosten ergotherapie
De basisverzekering vergoedt tien behandeluren per jaar, wel betaal je meestal het eigen risico. Ben je aanvullend verzekerd, dan worden vaak nog extra behandeluren vergoed. Sommige hulpmiddelen worden vergoed door de zorgverzekeraar of in sommige gevallen door de Wmo.

Voor langdurig gebruik van een rolstoel of een scootmobiel kun je een aanvraag indienen bij de Noaberpoort.

De Noaberpoort

i

Voor alle inwoners die vragen hebben over opvoeden, mantelzorg, echtscheiding, werkloosheid, huiselijk geweld, psychische problemen, schulden, eenzaamheid en meer. Tijdens openingstijden kan iedereen vrijblijvend binnenlopen. Het is ook mogelijk om een afspraak te maken bij de Noaberpoort of bij mensen thuis. Inloop bij de Noaberpoort: maandag t/m vrijdag van 8.30-11.30 uur.

Blankenburgerstraat 28
7481 EB HAAKSBERGEN

0535734589
info@noaberpoort.nl

Ergotherapie Willen-Kunnen

i

Ergotherapie is een paramedisch beroep dat zich richt op het dagelijks handelen. Zoals wonen, zorgen, werken, leren en vrije tijd.

Bouwmeester 8J
7481 LP HAAKSBERGEN

0612353987
info@willen-kunnen.nl

Kracht Ergotherapie

i

Ergotherapie is een paramedisch beroep dat zich richt op het dagelijks handelen. Zoals wonen, zorgen, werken, leren en vrije tijd.

Hibbertstraat 22
7481 JD HAAKSBERGEN

088 5014300
info@krachtergotherapie.nl

Livio, ergotherapie

i

De ergotherapeuten van Livio stellen u in staat de alledaagse handelingen zoals koken, aankleden, werken en boodschappen doen zoveel zelfstandig te blijven verrichten.

09009200

Waar kan ik hulpmiddelen lenen, huren of kopen?

Er zijn verschillende (thuis)zorgwinkels waar je terecht kunt voor hulpmiddelen. Vraag advies en probeer hulpmiddelen uit voor je deze leent, huurt of koopt.

Soms is lenen mogelijk maar lenen is niet altijd gratis. Kijk eerst of het gevraagde hulpmiddel gedekt wordt door de aanvullende zorgpolis! Informeer bij de zorgverzekering of en welke kosten vergoed worden. Mogelijk kun je gebruik maken van tweedehands hulpmiddelen.

Livio ZorgPunt Haaksbergen

i

Bij de Livio ZorgPunten kunt u zorghulpmiddelen lenen, huren en kopen. Ook voor advies over bijvoorbeeld rollatoren, krukken en rolstoelen. Geopend van maandag t/m vrijdag van 8.00 - 17.00 uur. Winkelen kan ook via de webwinkel.

Wiedenbroeksingel 4
7481 BT HAAKSBERGEN

09009200

Totale Zorgwinkel

i

Totale Zorgwinkel uitleenpunt Neede. Een thuiszorgwinkel met een zeer groot assortiment in hulpmiddelen, van scootmobiel tot sta-op stoel, rollators tot douche en toilet hulpmiddelen.

Russchemorsweg 38(Navigatie: Parallelweg 90)
7161 RT NEEDE

0545 296 368
info@totalezorgwinkel.nl

Meyra Hengelo

i

Voor praktische woning aanpassingen voor meer veiligheid en woongemak. Voor hulpmiddelen om de mobiliteit te vergroten.

Granaatstraat 35
7554 TN HENGELO OV

0742455454
hengelo@meyra.nl

Medipoint

i

Bij Medipoint kun je terecht voor advies over hulpmiddelen en om hulpmiddelen te lenen, huren of kopen. Ook voor het huren van een scootmobiel per dag. Medipoint, uitleenpunt Livio Zorgpunt Wiedenbroek, openingstijden: ma t/m vr: 08.00-17.00 uur.

Wiedenbroeksingel 4
7481 BT HAAKSBERGEN

0881020100

Welzorg

i

Welzorg uitleenlocatie en winkel: Zorgwinkel Maartje Hengelo. Welzorg is gespecialiseerd in advies, verkoop, service, aanpassing en verhuur van (revalidatie)hulpmiddelen voor ouderen en mensen met een beperking.

Diamantstraat 5
7554 TA HENGELO OV

0880016700

Waar kan ik terecht voor personenalarmering?

Veel mensen willen graag thuis blijven wonen, ook wanneer zij een beperking hebben of op oudere leeftijd komen. Dat geeft vrijheid. Maar wat doe je wanneer je alleen bent en er overkomt je iets? Met personenalarmering kun je direct contact leggen met anderen.

Deze alarmering bestaat uit een zendertje dat je altijd draagt. Het alarmsignaal komt binnen bij medewerkers, die dag en nacht bereikbaar zijn. In Haaksbergen kan iedereen bij Livio terecht voor personenalarmering. Er zijn verschillende abonnementen mogelijk.

Kosten personenalarmering
Je betaalt eenmalig een bedrag voor de apparatuur en maandelijks abonnementsgeld. Leden van LivioPlus krijgen korting. Heb je een medische indicatie voor personenalarmering, informeer dan bij de ziektekostenverzekering naar eventuele kortingen. Voor meer informatie kun je terecht bij Livio.

Livio

i

Livio is werkzaam op het terrein van zorg, wonen en gezondheid. Thuiszorg. In hoofdzaak betreft dit zorg aan huis (verzorging, verpleging en begeleiding bij cliënten thuis), verpleeghuiszorg en reguliere zorg in meer beschermde woonvormen, alsmede de zorg voor lichamelijk gehandicapten. Ook de uitleen van verpleegartikelen alsmede voedingsvoorlichting en dieetadvisering behoren tot de kernactiviteiten van Livio. Voor meer informatie kunt u terecht bij José Kanbier, cliëntadviseur.

09009200

LivioPlus

i

Leden van LivioPlus krijgen korting bij een groot aantal aan-huis-diensten, activiteiten en cursussen. Iedereen kan het hele jaar lid worden van LivioPlus en profiteren van de extra diensten.

09009200

Ik zie steeds slechter: wat is voor mij mogelijk?

Bartiméus heeft informatie en hulpmiddelen voor mensen die slecht zien. Je kunt bij Bartiméus terecht met een verwijzing van de oogarts. Probeer verschillende hulpmiddelen uit en vraag informatie over mogelijke aanpassingen. Op afspraak kun je de Bartiméus locatie in Hengelo bezoeken.

Bartiméus Hengelo

i

Bartiméus zet zich in om de kwaliteit van leven van mensen die slechtziend of blind zijn te verbeteren. Bartiméus ondersteunt op het gebied van wonen, leren, werken en dagelijks leven. Het inloopspreekuur bij Bartiméus Hengelo vindt elke 3e dinsdag van de maand plaats van 13.00 uur - 15.00 uur.

Lodewijkstraat 30
7553 LB HENGELO OV

0888899888
info@bartimeus.nl

Nette Toilette

Een openbaar toilet heeft Haaksbergen niet.
Waar moet je naartoe als je tijdens een centrumbezoek hoge nood krijgt?
Het antwoord hierop is Nette Toilette.
 
Winkelend publiek kan gratis gebruik maken van het toilet van ondernemers en organisaties in het centrum.
Een sticker bij de entree van de zaak geeft aan of een ondernemer meedoet. 
Voor mensen met darm- en blaasklachten kan een wc in de nabijheid een regelrechte must zijn.
Een voorwaarde om deel te nemen aan het maatschappelijk leven. Maar ook heel veel andere mensen stellen een openbaar toilet erg op prijs.
 
Iedere winkelier, horecagelegenheid of organisatie kan meedoen. Hoe meer, hoe beter.
Deelnemers krijgen een sticker aangeboden voor bij de entree van de zaak. 
Belangstellende ondernemers kunnen zich melden bij Haaksbergen Natuurlijk.

Nette Toilette

i

Winkelend publiek kan gratis gebruik maken van het toilet van ondernemers en organisaties in het centrum. Een sticker bij de entree van de zaak geeft aan of een ondernemer meedoet.

053 572 28 11
info@haaksbergennatuurlijk.nl

Deze website gebruikt cookies - Meer informatie over cookies verberg melding