Maatjes

x

Op bepaalde momenten in het leven heb je even een coach, mentor of maatje nodig. Een maatje is een vrijwilliger die een-op-een gekoppeld is aan iemand. Maatjes zijn er op vele manieren en voor verschillende mensen.

Vrienden vinden
Er zijn verschillende initiatieven in Haaksbergen voor mensen die op zoek zijn naar een maatje om samen iets te ondernemen of om samen op stap te gaan. Wanneer je niemand kunt vragen met jou iets te gaan doen, is een maatje mogelijk een oplossing. Een aantal mogelijkheden in Haaksbergen:

  • Ziens voor iedereen die samen ondernemen leuker vindt dan alleen en die daarbij ondersteuning kan gebruiken. Kom vrijblijvend langs bij de Kappen aan de Blankenburgerstraat.
  • Vind een maatje is voor mensen die alleenstaand zijn en een maatje zoeken. Zoek je contact of wil je samen met iemand iets ondernemen? Neem voor meer informatie contact op met de Noaberpoort.
  • Inzet van een maatje zodat een mantelzorger even tijd voor zichzelf heeft (respijtzorg). 
  • Tandem van Humanitas Twente is voor iedereen die zich eenzaam voelt ongeacht achtergrond of leeftijd. Met Tandem kom je onder de mensen. Samen met een maatje ga je gezellig op stap en doe je dingen die je leuk vindt. Zo bouw je zelfvertrouwen op om zelf weer contacten te leggen. 
  • Vriendendienst Hoor 'ns van Mediant biedt gezelschap en gaat over het ondernemen van alledaagse dingen zoals bijvoorbeeld koffiedrinken, een spelletje doen, wandelen, een bezoekje aan de stad of samen fietsen. Het is bedoeld voor mensen met terugkerende psychiatrische klachten die behoefte hebben aan nieuwe contacten. 

Hulp voor jonge gezinnen en jongeren 
Vrijwilligers van Humanitas bieden steun aan gezinnen met jonge kinderen (Home Start) en aan jongeren van 12 tot 25 jaar bij het ontdekken van zichzelf en het vinden van een plek in de samenleving (Match).

De Noaberpoort

i

Voor alle inwoners die vragen hebben over opvoeden, mantelzorg, echtscheiding, werkloosheid, huiselijk geweld, psychische problemen, schulden, eenzaamheid en meer. Tijdens openingstijden kan iedereen vrijblijvend binnenlopen. Het is ook mogelijk om een afspraak te maken bij de Noaberpoort of bij mensen thuis. Inloop bij de Noaberpoort: maandag t/m vrijdag van 8.30-11.30 uur.

Blankenburgerstraat 28
7481 EB HAAKSBERGEN

0535734589
info@noaberpoort.nl

ZIENS

i

Inloop voor mensen die op zoek zijn naar nieuwe contacten en daginvulling. Elke maandag-, dinsdag- en donderdagochtend kun je bij ZIENS zó binnenlopen. Van 10.00 tot 13.00 uur zijn er gezellige, leerzame, creatieve en ontspannende activiteiten. Neem voor meer informatie over ZIENS contact op met Hermien Leussink (h.leussink@wijkracht.nl - 06-23989213) of met Maurizio Arena (mr.arena@mediant.nl - 06-38066218).

De Kappen, Blankenburgerstraat 40-42
7481 EB HAAKSBERGEN

0623989213

Tandem, Humanitas Twente

i

Met Tandem ga je samen met een maatje op stap en leg je nieuwe contacten. De vereniging Humanitas is een landelijke vrijwilligersorganisatie. De vrijwilligers van Humanitas helpen mensen om op eigen kracht iets aan hun situatie te veranderen.

0742437733
secretariaat.twente@humanitas.nl

Mediant Maatjes Hoor ‘ns

i

Mediant Maatjes Hoor 'ns is een maatjes project voor mensen met terugkerende psychiatrische klachten. Vrijwilligers van Hoor 'ns bezoeken deelnemers en bieden een luisterend oor. Het contact is voor de gezelligheid: koffie drinken, praten, winkelen, wandelen enz. Contactpersoon Wilma Visser.

Broekheurnering 1050
7546 TA ENSCHEDE

06 4327 9905
maatjeshoorns@mediant.nl

Humanitas Twente Begeleide Omgangsregeling (BOR)

i

Humanitas Twente Begeleide Omgangsregeling (BOR) is er voor gescheiden ouders en hun kinderen die ondersteuning nodig hebben bij het opbouwen van de omgang.

Oude Bornseweg 85
7556 GW HENGELO OV

0742437733
secretariaat.twente@humanitas.nl

Ik ben op zoek naar ondersteuning thuis in het dagelijks leven.

Zoek je ondersteuning thuis in het dagelijks leven? Iemand waarmee je samen dingen kunt regelen of die meegaat naar een instantie of activiteit? Of heb je gewoon behoefte aan een luisterend oor?

Je kunt terecht bij

  • vrijwilligers van Humanitas
  • bij thuiszorgorganisaties
  • particuliere hulpverleners die ondersteuning thuis bieden.

Vraag de Noaberpoort naar de mogelijkheden.

De Noaberpoort

i

Voor alle inwoners die vragen hebben over opvoeden, mantelzorg, echtscheiding, werkloosheid, huiselijk geweld, psychische problemen, schulden, eenzaamheid en meer. Tijdens openingstijden kan iedereen vrijblijvend binnenlopen. Het is ook mogelijk om een afspraak te maken bij de Noaberpoort of bij mensen thuis. Inloop bij de Noaberpoort: maandag t/m vrijdag van 8.30-11.30 uur.

Blankenburgerstraat 28
7481 EB HAAKSBERGEN

0535734589
info@noaberpoort.nl

Humanitas Twente Begeleide Omgangsregeling (BOR)

i

Humanitas Twente Begeleide Omgangsregeling (BOR) is er voor gescheiden ouders en hun kinderen die ondersteuning nodig hebben bij het opbouwen van de omgang.

Oude Bornseweg 85
7556 GW HENGELO OV

0742437733
secretariaat.twente@humanitas.nl

Dagbesteding op een zorgboerderij

Meehelpen met het voeren van dieren, wandelen, planten verzorgen of gewoon genieten van het buiten zijn: dit zijn een paar voorbeelden van activiteiten op een zorgboerderij. Mensen met een zorg- of hulpvraag vinden op een zorgboerderij een passende dagbesteding. Natuur, rust en ruimte, gecombineerd met activiteiten die het welzijn bevorderen: dat is de doelstelling van de dagbesteding op de zorgboerderij.

Het kiezen van een zorgboerderij
Sommige zorgboerderijen richten zich specifiek op een bepaalde groep mensen, bijvoorbeeld op jongeren met opvoedingsproblemen of op ouderen die dementeren. Andere boerderijen kiezen bewust voor een mix van mensen. Je kunt zelf contact leggen met een boerderij en kijken of dit bij je past.

Zorgboerderij Erve Knippert

i

Erve Knippert biedt dagzorg op de zorgboerderij om het zelfstandig wonen van de deelnemers te ondersteunen en tevens mantelzorgers te ontlasten.

Hulstweg 11
7482 RW HAAKSBERGEN

0743676511
info@erveknippert.nl

Zorgboerderij Hendrikahoeve

i

Hendrikahoeve biedt begeleiding en opvang van kinderen met een verstandelijke beperking en/of met complexe aandachts- en gedragsstoornissen.

Schoolkaterdijk 76
7682 PX HAAKSBERGEN

0612033471
hendrikahoeve@sheerenloo.nl

Zorgboerderij Buitenkans

i

Buitenkans: dagbesteding voor jong en oud

Sonderenstraat 79
7481 HB HAAKSBERGEN

0624744244
info@buitenkanshaaksbergen.nl

Zorgboerderij Erve Meijerinkbroek

i

Erve Meijerinkbroek: dagbesteding voor mensen met een beperking

Benteloseweg 25
7482 PN HAAKSBERGEN

0743575311
info@ervemeyerinkbroek.nl

Zorgboerderij Haaksbergerveen

i

Begeleiding en logeeropvang voor kinderen uit het autistisch spectrum

Niekerkerweg 1
7157 CB REKKEN

0545432164
info@hethaaksbergerveen.nl

Ik kan niet meer op pad. Kan iemand bij mij thuis op bezoek komen?

Wanneer je een lichamelijke beperking hebt, ben je misschien wel vaker (alleen) thuis dan je zou willen. Vrijwilligers van de Zonnebloem komen graag langs voor een kop koffie of om samen op pad te gaan. Daarnaast organiseert de Zonnebloem verschillende activiteiten. De bezoekdiensten zijn bedoeld voor langdurig zieken, lichamelijk gehandicapten en aan huis gebonden ouderen.

Iedereen kan terecht bij het Diaconaal maatschappelijk werk.

Medewerkers en vrijwilligers vanuit diverse kerken bezoeken mensen, wanneer zij daar behoefte aan hebben.

De Zonnebloem

i

De Nationale Vereniging De Zonnebloem is een landelijke vrijwilligers organisatie die zich inzet voor langdurig lichamelijk zieken, lichamelijk gehandicapten en hulpbehoevende ouderen. Contactpersoon Ini Somhorst.

0535727277

Diaconaal maatschappelijk werk, Protestantse gemeente Haaksbergen Buurse

i

Het diaconaal Maatschappelijk Werk begeleidt mensen die vastgelopen zijn en tijdelijk begeleiding of ondersteuning nodig hebben bij een of meerdere levensgebieden. Spreekuur op maandag, woensdag en donderdag van 8.00 tot 9.00 uur. Diaconaal maatschappelijk werker Hilly Welmerink, : 053 8200 953 / 06 1910 3200.

Jhr. Von Heijdenstraat 8
7481 ED HAAKSBERGEN

0619103200
h.welmerink@pkn-haaksbergen.nl

Huisbezoek Parochie St. Franciscus van Assisië

i

Het kan gaan om een kennismakingsbezoek, om gewoon contact te krijgen met de pastor of parochie; om bezoek thuis of in het ziekenhuis, bij eenzaamheid of relatieproblemen; om het thuis ontvangen van de communie of wat dan ook.

0535743929
secretariaat@franciscusparochie.nl

Deze website gebruikt cookies - Meer informatie over cookies verberg melding