Verhuizen / woningruil

x

Verhuizen brengt veel werk met zich mee. Vraag familie, vrienden en bekenden om te helpen of huur een verhuisbedrijf in. 

De website Verhuizen kun je zelf geeft veel handige informatie over waar je aan moet denken. Een paar tips:

  • Begin op tijd met voorbereiden 
  • Begin met inpakken zodra je dozen hebt
  • Gebruik een checklist: vink aan wat je gedaan hebt en zie wat je nog moet doen!

Verhuizenkunjezelf.nl

i

Verhuizenkunjezelf.nl is de grootste verhuis website van Nederland.

Ik zoek hulp bij het verhuizen.

Heb je hulp nodig bij verhuizen en kom je er zelf niet uit? Is er niemand die je kan helpen en kun je het zelf ook niet regelen?

Vraag dan hulp bij de Noaberpoort. Mogelijk zijn er vrijwilligers die je kunnen helpen of mensen die tegen een kleine vergoeding kunnen helpen met klussen.

De Noaberpoort

i

Voor alle inwoners die vragen hebben over opvoeden, mantelzorg, echtscheiding, werkloosheid, huiselijk geweld, psychische problemen, schulden, eenzaamheid en meer. Tijdens openingstijden kan iedereen vrijblijvend binnenlopen. Het is ook mogelijk om een afspraak te maken bij de Noaberpoort of bij mensen thuis. Inloop bij de Noaberpoort: maandag t/m vrijdag van 8.30-11.30 uur.

Blankenburgerstraat 28
7481 EB HAAKSBERGEN

0535734589
info@noaberpoort.nl

Ik wil van woning ruilen.

Er zijn verschillende regels waar je aan moet voldoen wanneer je van woning wilt ruilen. Ook wanneer je huurt, is woningruil mogelijk. Bij huurwoningen is toestemming nodig van de verhuurders van beide woningen. Na instemming worden de bestaande huurcontracten beëindigd en nieuwe huurcontracten opgesteld.

Vraag naar de spelregels bij jouw verhuurder. Kijk op de website van Woningruil en de website van de overheid. Bij verschil van mening kan het Juridisch loket advies geven.

Juridisch loket Enschede

i

Het Juridisch Loket is een onafhankelijke en laagdrempelige stichting, waar burgers zonder enige vorm van belangenverstrengeling gratis juridische hulp krijgen. Op de website is nuttige informatie over veel voorkomende juridische kwesties te vinden. De juristen zijn onafhankelijk en geven duidelijk advies aan de telefoon, via de mail of tijdens het inloopspreekuur in een van de vestigingen.

Piet Heinstraat 17
7511 JE ENSCHEDE

09008020

Domijn

i

Woningcorporatie Domijn

Blankenburgerstraat 28
7481 EB HAAKSBERGEN

053 209 2209
info@domijn.nl

Woningruil

i

Woningruil website van Nederland

Deze website gebruikt cookies - Meer informatie over cookies verberg melding