DigiD

x

DigiD is de afkorting voor Digitale Identiteit. Het is een persoonlijke toegangscode op internet om te laten weten wie je bent wanneer je persoonlijke zaken wilt regelen. In het normale leven vraagt een medewerker een identiteitsbewijs of een paspoort. Op internet kun je met een DigiD bijvoorbeeld huurtoeslag of zorgtoeslag aanvragen, een verhuizing doorgeven of belastingaangifte indienen.

Het DigiD bestaat uit een gebruikersnaam en een wachtwoord, die je beide zelf uitkiest. Het DigiD is 3 jaar geldig nadat je deze voor het laatst hebt gebruikt. Op de website van DigiD.nl vind je uitgebreide informatie over de mogelijkheden.

Wie helpt mij bij het aanvragen van een DigiD?

Wanneer je niet zelf een DigiD kunt aanvragen, dan kun je hulp vragen aan familie of vrienden.

Wanneer zij niet kunnen helpen, vraag dan hulp bij de Noaberpoort.

De Noaberpoort

i

Voor alle inwoners die vragen hebben over opvoeden, mantelzorg, echtscheiding, werkloosheid, huiselijk geweld, psychische problemen, schulden, eenzaamheid en meer. Tijdens openingstijden kan iedereen vrijblijvend binnenlopen. Het is ook mogelijk om een afspraak te maken bij de Noaberpoort of bij mensen thuis. Inloop bij de Noaberpoort: maandag t/m vrijdag van 8.30-11.30 uur.

Blankenburgerstraat 28
7481 EB HAAKSBERGEN

0535734589
info@noaberpoort.nl

Formulierenbrigade

i

Vrijwilligers ondersteunen bij het invullen van formulieren. Inloopspreekuur bij de Noaberpoort op woensdag- en vrijdagochtend van 9.00 tot 12.30 uur. Co├Ârdinator Peter Wijntje.

Blankenburgerstraat 28
7481 EB HAAKSBERGEN

053 573 4589
info@noaberpoort.nl

Waar kan ik leren hoe ik een DigiD aanvraag en kan gebruiken?

Steeds vaker moeten we (overheids)zaken online regelen. Bij de cursus ‘Digisterker’ van de bibliotheek leer je hoe je een DigiD kunt gebruiken. Bijvoorbeeld om een verhuizing door te geven en de belastingaangifte in te dienen.

Bibliotheek Haaksbergen

i

Ontdek de Bieb. Een grote collectie boeken, cursussen en workshops, informatie over internet en computers, vele activiteiten.

Blankenburgerstraat 40-42
7481 EB HAAKSBERGEN

053 572 2040

Ondersteuning bij computer en internet

Steeds meer zaken gaan via internet zoals het aanvragen van toeslagen bij de belasting of het doorgeven van een verhuizing.

In Haaksbergen zijn verschillende cursussen en bijeenkomsten waar je leert omgaan met de computer en andere digitale zaken. Er is bijvoorbeeld een cursus Digisterker "werken met de elektronische overheid" of de cursus Klik & Tik, Internet voor beginners. Ook zijn er cursussen voor leren omgaan met een IPad en Samsung Tablet "de basis" en over omgaan met Word en Excel.

De cursussen worden georganiseerd bij de bibliotheek Haaksbergen in samenwerking met Seniorweb. 

Bibliotheek Haaksbergen

i

Ontdek de Bieb. Een grote collectie boeken, cursussen en workshops, informatie over internet en computers, vele activiteiten.

Blankenburgerstraat 40-42
7481 EB HAAKSBERGEN

053 572 2040

Seniorweb leslocatie Haaksbergen

i

Computerhulp voor en door ouderen

053-5730200

Deze website gebruikt cookies - Meer informatie over cookies verberg melding