Boodschappen / Eten

x

Lukt het niet om zelf de boodschappen te doen? Dan kun je aan familie, vrienden of buren vragen om te helpen. Je kunt ook bij de supermarkt of de buurtwinkel vragen of zij boodschappen aan huis kunnen bezorgen. Vaak doen zij dit tegen een kleine vergoeding.

In Haaksbergen biedt Noaberhulp St Isidorushoeve ook hulp bij het halen van boodschappen. Deze vrijwilligersdienst is wijkgebonden en bedoeld voor incidentele hulp. Dus geen wekelijkse opdrachten. Je betaalt een kleine bijdrage.

Noaberhulp St. Isidorushoeve

i

Voor incidentele klussen en diensten in en om huis. Duur maximaal 3 uur. Kosten (2017): max. € 4,00 per dagdeel excl. verbruikte materialen. Vervoer buiten de hoeve € 0,20 per km.

0747600055
igjdoornkamp@hotmail.com

Aan Tafel

Samen koken en daarna gezellig samen aan tafel: in Haaksbergen kan iedereen die liever samen eet dan alleen, meedoen op de eerste donderdag van de maand bij het Kulturhus. Dit vindt plaats in de keuken van theater de Kappen. Heb je belangstelling, meld je dan telefonisch aan. Tijd van 14.30 uur tot 17.30 uur. Kosten zijn € 3,75. Opgave uiterlijk tot woensdag voorafgaande aan de datum bij Cocky Roessen.

Aan Tafel

i

Coördinator Cocky Roessen. Telefoonnummer 06 445 44 649 of 053 574 1725

06 445 44 649
c.roessen@pkn-haaksbergen.nl

Ontmoetingsactiviteiten senioren
Voor senioren zijn ontmoetingsactiviteiten: tijdens de ochtend wordt samen koffie of theegedronken en kunnen deelnemers meedoen aan een activiteit zoals samen bewegen of een spelletje doen. Tussen de middag wordt afgesloten met een warme maaltijd. Aanmelden en meer informatie bij de Noaberpoort. Deze ontmoetingsactiviteiten zijn bij:

  • Theater de Kappen, Sterrebosstraat 2, Haaksbergen op maandag en donderdagochtend
  • Kantine Bon Boys, Kolenbranderweg 11, Haaksbergen op dinsdagochtend en donderdagochtend
  • ’t Meuken, Beckummerweg 11, Haaksbergen (Sint Isidorushoeve) op donderdagochtend

Eten bij Livio
Bij het Saalmerink en het Wiedenbroek kan iedereen een maaltijd gebruiken. Ben je van plan om met een groep te komen eten, meld je dan een dag van tevoren aan.

De Noaberpoort

i

Voor alle inwoners die vragen hebben over opvoeden, mantelzorg, echtscheiding, werkloosheid, huiselijk geweld, psychische problemen, schulden, eenzaamheid en meer. Tijdens openingstijden kan iedereen vrijblijvend binnenlopen. Het is ook mogelijk om een afspraak te maken bij de Noaberpoort of bij mensen thuis. Inloop bij de Noaberpoort: maandag t/m vrijdag van 9.00-12.30 uur.

Blankenburgstraat 28
7481 EB HAAKSBERGEN

0535734589
info@noaberpoort.nl

Livio, het Wiedenbroek

i

Verpleeghuis van Livio

Wiedenbroeksingel 4
7481 BT HAAKSBERGEN

09009200

Livio, woon- en zorgcentrum Het Saalmerink – Haaksbergen

i

Woonzorgcentrum Het Saalmerink biedt appartementen voor senioren. U kunt de appartementen zelfstandig huren of er komen wonen met zorg op basis van een zorgindicatie. Er is een uitgebreid activiteitenprogramma. Er is dagbesteding somatiek en een PG groep. Op loopafstand bevindt zich het dorpscentrum met diverse winkels. Voor meerinformatie kunt u terecht bij de cliëntadviseur José Kanbier.

Klaashuisstraat 9
7481 EN HAAKSBERGEN

09009200

Wij bestellen voor U
Voor €2,50 helpen leerlingen (Bjorn Koens, Carlo ter Huurne, Sven Nijhof en Rens van Doorn) van het Assink lyceum met het online boodschappen doen.

Deze service is speciaal voor mensen die niet meer naar de winkel heen kunnen en het online boodschappen doen via de app niet machtig zijn.

Wij bestellen voor U helpt met boodschappen bestellen bij de Plus en de Jumbo.

Wij bestellen voor U

i

Hulp bij het bestellen van online boodschappen.

0653611706
wijbestellenvooru@gmail.com

Maaltijden aan huis / kant-en-klaar maaltijden

Kun je zelf geen maaltijden maken? Of kies je vanwege het gemak voor een maaltijd aan huis? Je kunt bijvoorbeeld gebruikmaken van kant-en-klaar maaltijden aan huis door Ding dong, Food Connect of Apetito. Leden van LivioPlus betalen geen bezorgkosten bij Food Connect.

Een warme maaltijd aan huis is ook mogelijk. Meld je aan bij Food Connect en vraag naar de maaltijdbezorgdienst van het Saalmerink in Haaksbergen.

Natuurlijk vind je ook in de supermarkt, bij de groenteboer en de slager kant-en-klaar maaltijden. Steeds meer winkels bezorgen aan huis. Informeer naar de mogelijkheden in jouw buurt.

Food Connect Maaltijdservice

i

Koelvers en vriesvers maaltijden aan huis. Ook warme maaltijd bezorgd aan huis vanuit het Saalmerink.

0888101010

Apetito

i

Vriesvers maaltijden aan huis.

08000232975

LivioPlus

i

Leden van LivioPlus krijgen korting bij een groot aantal aan-huis-diensten, activiteiten en cursussen. Iedereen kan het hele jaar lid worden van LivioPlus en profiteren van de extra diensten.

09009200

Warme maaltijd aan huis / Saalmerink

i

Aanmelden via Food Connect en aangeven dat je gebruik wilt maken van de warme maaltijd aan huis in Haaksbergen. De maaltijd wordt opgewarmd bij het Saalmerink en rondgebracht door vrijwilligers.

09009200

Nette Toilette

Een openbaar toilet heeft Haaksbergen niet. Waar moet je naartoe als je tijdens een centrumbezoek hoge nood krijgt? Het antwoord hierop is Nette Toilette.
 
Winkelend publiek kan gratis gebruik maken van het toilet van ondernemers en organisaties in het centrum. Een sticker bij de entree van de zaak geeft aan of een ondernemer meedoet. 
 
Voor mensen met darm- en blaasklachten kan een wc in de nabijheid een regelrechte must zijn. Een voorwaarde om deel te nemen aan het maatschappelijk leven. Maar ook heel veel andere mensen stellen een openbaar toilet erg op prijs.
 
Iedere winkelier, horecagelegenheid of organisatie kan meedoen. Hoe meer, hoe beter. Je herkent deelnemers aan de sticker Nette Toilette bij de entree van de zaak.

 

Nette Toilette

i

Winkelend publiek kan gratis gebruik maken van het toilet van ondernemers en organisaties in het centrum. Een sticker bij de entree van de zaak geeft aan of een ondernemer meedoet.

053 572 28 11
info@haaksbergennatuurlijk.nl

Deze website gebruikt cookies - Meer informatie over cookies verberg melding